Новак и Јелена данас славе десет година брака, а љубав је почела много пре тога.

 

 

Јелена Ђоковић и Новак Ђоковић упознали су се 2005. године путем заједничких пријатеља, док Ноле још није био планетарно популаран.

Тенисер ју је први пут представио јавности на турниру у Амерсфорту у јулу 2006. године. Често је обилазила Монте Карло, у којем данас породица Ђоковић живи.

Фото: Профимедиа

 

- Ми смо баш били клинци када смо се први пут срели. Били смо на тениском турниру у једном клубу на Бановом брду. Дуго сам тренирала тенис, до своје 15. године, па смо имали заједничко друштво. Он је решавао неке укрштене речи, а ја сам била поред њега, па ме је питао да му помогнем и тако смо заједно почели да решавамо, али после тога смо се сретали повремено и увек лепо дружили, али без икаквих назнака да ћемо се икада забављати. Почели смо да се забављамо тек после три године - рекла је Јелена својевремено, а Новак је открио да је био заљубљен до ушију у њу током средњошколских дана.

- Она се сада презива Ђоковић, јер је постала моја супруга. Видели смо се први пут на једном од локалних турнира у Београду.... Она је била моја девојка пре него што смо се узели. Пре тога је била мој пријатељ. А пре тога је била девојка на коју сам одлепио у средњој школи - испричао је он својевремено. Како је славни тенисер открио америчким медијима, просидба у првом тренутку није кренула како треба.

Веридба кренула по злу

- Отишли смо на вожњу балоном. Изнајмио сам још један балон, који је требало да се дигне у тренутку када бисмо ми пролазили и отпустио би знак на којем би писало „Хоћеш ли да се удаш за мене?” Проблем је настао када се балон запалио, додуше не тако јако. Јелена је почела да паничи. „О, боже. Имамо рупу у балону”, викала је Јелена, док је Новак покушавао да извади ситуацију.

- Окренуо сам се ка возачу и рекао: „Молим те, помози. Пропустићу прилику”, причао је Ноле, а онда се Јелена убацила:

- Онда сам видела други балон на којем се појавила, како сам тада мислила, реклама. Помислила сам да ли је он луд, шта ће ова реклама у то доба, а онда сам тек прочитала шта пише. Окренула сам се, а он је већ клечао с прстеном!

Блиц