Данас око 14:20 часова избио је пожар на депонији у Вождовцу у Београду, а тим поводом се хитно огласила Градска општина Вождовац која је апеловала на грађане да остану у домовима. Комплетно саопштење за јавност преносимо у целости.

"Поштовани грађани, обавештавамо вас да је данас, у 14:20, дошло до избијања пожара на депонији у нашој градској општини Вождовац. Наш приоритет је безбедност свих грађана, као и ефикасно гашење пожара и спречавање ширења ватре. Одмах по пријему дојаве, ватрогасне екипе су хитно изашле на терен и предузимају све потребне мере како би локализовале и угасиле пожар. У овом тренутку, ситуација је под контролом и нема повређених.

Становницима који живе у близини депоније саветујемо да остану у својим домовима, затворе прозоре и врата, те прате даља упутства надлежних служби. Моле се сви грађани да се суздрже од одласка на подручје захваћено пожаром како би се омогућио несметан рад хитних служби. Градска управа је у сталном контакту са ватрогасним службама, полицијом и другим релевантним институцијама како бисмо осигурали брзу и ефикасну реакцију на ову ситуацију. Такође, предузете су све потребне мере за процену потенцијалних ризика по здравље и безбедност грађана.

У наредним сатима и данима, јавност ће бити редовно информисана о развоју ситуације путем средстава јавног информисања и званичних канала комуникације наше општине. Захваљујемо на разумевању и сарадњи у овом тренутку. Апелујемо на све грађане да остану мирни и прате даља упутства надлежних служби", стоји у саопштењу Градске општине Вождовац.

 

 

БОНУС ВИДЕО