- Уживао сам како ми се деца лепо слажу и воле - казује нам Миленко док гута сузе.  - И кћерка ми је дивна... и супруга. И са свима смо у комшилуку и селу у дивним односима. Никола је баш волео полицијски посао, али и људе, и то свим срцем. Не могу да прихватим чињеницу да нема више нашег Николе, нашег сокола.

Тужни отац показује поносно снимке са телефона где се види како се Никола раздрагано игра са сестричином, коју је баш знао да усрећи. Миленко се са супругом Љиљом надао скорој женидби Николе, али сада му спремају сахрану.

Мајку Љиљу вест о смрти сина затекла је у Швајцарској, код кћерке, која је обожавала брата као и он њу и њену кћеркицу. Сазнајемо да је наша амбасада обећала да ће мајка и сестра добити што је брже могуће лет за Србију, како би дошле на испраћај свог Николе.

Фото: принтскрин

 

 

- Не зато што је мој, Никола је био сјајан младић, пун љубави, пажње, разумевања, вредан, радан и частан - прича кроз сузе отац Миленко.

Комшије  кажу да је Николина смрт велики губитак за све и да није могао да страда бољи момак и полицајац.

- Он и његова сестра су предивна деца, кад сам чула шта се десило нисам могла себи да дођем од шока - каже нам пријатељица Николине породице.

- Још као мали је говорио стално: "Ја ћу да будем полицајац, све да браним". Било му је добро док је био у Жандармерији, али се вратио овде, да буде са родитељима.

Никола је, говоре шапатом готово сви до једног, био одговоран, способан, спреман и за највеће изазове:

- Знамо га од малих ногу као дивно дете. Такав је био, такав је остао. Били смо поносни на њега као да је наш најрођенији. И не можемо да схватимо да га нема.Чуо сам да је у среду требало да иде на рафтинг, али је остао јер је морао да ради.

И градоначелник Лознице Видоје Петровић јуче је са замеником Петром Гавриловићем посетио породицу убијеног полицајца и изразио им најискреије саучешће. Петровић је у разговору са Николиним оцем Миленком, који му је поносно показивао Николине фотографије на којима се игра са сестрином ћеркицом, породици изјавио најискреније саучешће и рекао да је пуцањ на полицију, пуцањ на државу.

- Припадници полиције су носиоци сигурности нашег друштва чији посао је веома одговоран јер свакодневно брину о безбедности и животима наших грађана - рекао је Петровић.

- Србија је озбиљна држава и потпуно сам уверен да ће надлежне институције предузети све како би се утврдили мотиви овог напада, и пронашли починиоци. Илегалне наоружане групе морају престати да угрожавају животе наших грађана, а починиоци морају одговарати. Град Лозница ће пружити сву неопходну подршку и помоћ породицама погинулог и рањеног полицајца који су часно и одговорно радили свој посао.

И у Полицијској станици у Лозници, где је једно време радио, као и у Станици граничне полиције у овом крају чији је био припадник, мук и туга. Сви о Николи причају као о дивном колеги, младом човеку пуном пажње за старије и такта за младе колеге. Обрадовали су се сви кад се из Жандармерије вратио у Лозницу. Волео је људе, али и животиње. Био је велики љубитељ паса. У све је, кажу, уносио љубав.

На месту где је око поноћи у Лозници убијен полицајац, јуче су се налазиле јаке полицијске снаге, терен су надлетали дронови, а из правца граничног прелаза Трбушница није било могуће проћи у правцу Шапца. На месту трагичног догађаја цвеће, свеће и трагови крви. 

БОНУС ВИДЕО