Током радова на изградњи кружне раскрснице у зони раскрснице Поп Лукине, Црногорске, Гаврила Принципа и Југ Богданове, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Како је саопштено је из Секретаријата за јавни превоз, радови ће се изводити у три фазе:

Фаза 1 – радови у овој фази подразумевају потпуно затварање предметне раскрснице у периоду од 21.. до 24. јула од 22 до 6 часова. Возила са линија јавног превоза ће у овом периоду саобраћати на следећи начин:

- Линије 15, 72 и 84 – возила ће саобраћати улицама Бранкова, Теразијски тунел, Дечанска, Македонска, терминус Трг Републике, док ће у смеру ка Земуну и Новом Београду саобраћати од терминуса Трг Републике улицама Браће Југовића, Дечанска, Теразијски тунел, Бранкова и даље редовним трасама;
- Линије 67, 68, 71 и 75 - возила ће саобраћати улицама Бранкова, Теразијски тунел, Дечанска, Македонска, Трг републике, Васина, терминус Студентски трг, док ће у смеру ка Новом Београду саобраћати од терминуса Студентски трг улицама Васина, Трг републике, Македонска, Дечанска, Теразијски тунел, Бранкова и даље редовним трасама;
- Линије 704, 706 и 707 - возила ће саобраћати улицама Булевар Николе Тесле, Ушће (у функцији радова у зони раскрснице улица Булевар Николе Тесле и Булевар Михајла Пупина), Милентија Поповића, Булевар Зорана Ђинђића, Владимира Поповића, терминус Нови Београд /Блок 20/, док ће у смеру ка Земуну саобраћати од терминуса Нови Београд /Блок 20/ улицама Владимира Поповића, Булевар Зорана Ђинђића, Милентија Поповића, Ушће, Булевар Николе Тесле и даље редовним трасама;
- Линије 52, 53 и 56 - возила ће саобраћати улицама Балканска, Адмирала Гепрата, привремени терминус Адмирала Гепрата, док ће у смеру ка Чукарици саобраћати од привременог терминуса Адмирала Гепрата улицама Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша и даље редовним трасама;

Фаза 2 – радови у овој фази ће се изводити под саобраћајем у периоду од 24. до 29. јула од 6 до 22 часа. Возила са линија јавног превоза ће у овом периоду саобраћати на редовним трасама уз ограничење брзине кретања у висини зоне радова;

Фаза 3 – радови у овој фази подразумевају заузеће центра раскрснице улица Поп Лукина, Црногорска, Гаврила Принципа и Југ Богданова, где ће радници бити заштићени вертикалним запрекама у периоду од 30. до 31. јула целодневно. Возила са линија јавног превоза ће у овом периоду саобраћати на редовним трасама уз ограничење брзине кретања у висини зоне радова, саопштено је.

Измене у јавном превозу због радова у Булевару Николе Тесле

Током радова на редовном одржавању у Булевару Николе Тесле, на делу од Булевара Михајла Пупина до улице Ушће, у периоду од 21. јула од 22 сата до 1. септембра, доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.
Током радова доћи ће до затварање предметне деонице за саобраћај, због чега ће линије јавног превоза саобраћати на следећи начин:
- возила са линија 15, 84, 704, 706 и 707 ће у оба смера, саобраћати улицама Бранкова, Мост у продужетку улице Бранкова, Булевар Михајла Пупина, Ушће, Булевар Николе Тесле и даље редовним трасама.
- возила са линије 60 ће у смеру ка Новом Београду, саобраћати улицама Бранкова, Мост у продужетку улице Бранкова, Булевар Михајла Пупина, новоизграђена саобраћајница која ће представити везу између улица Булевара Мијхајла Пупина и Ушће (поред Бранковог моста) , Ушће (поред Бранковог моста), Старо сајмиште и даље редовном трасом.
- возила са линије 60л ће у оба смера, саобраћати улицама Бранкова, Булевар Михајла Пупина, Ушће (поред парка пријатељства), Ушће (поред Музеја савремене уметности) , Ушће (испод Бранковог моста), Сајмиште кружни ток, Старо сајмиште и даље редовном трасом.

Привремено се успостављају аутобуска стајалишта за линије 15, 84 и 60Л и то:

- Ушће 1 (смер ка Земуну) у улици Ушће, на позицији која се налази око 105 метара после зоне раскрснице са улицом Булевар Михајла Пупина.
- Ушће 1 (смер ка Зеленом венцу) у улици Ушће, на позицији која се налази око 70 метара испред зоне раскрснице са улицом Булевар Михајла Пупина.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО