Оне такође знају неке чињенице које не откривају путницима, а које би они требало да знају.
Вода
Потребно је бити опрезан при конзумирању воде, јер она која се не сипа из флаше можда није најбоља за пиће. Нема гаранције да је вода која је потиче из затворене флаше довољно квалитетна за пиће.
Седишта
Корисно је увек носити средство за дезинфекцију руку и користити га пре и после јела. Разлог су прљави сточићи и седишта који су неки од најпрљавијих делова авиона.
Завесе на прозорима
На свим летовима важи правило подизања ролетни приликом полетања и слетања, а разлог за то је што стјуардесе прате околину авиона како би у случају опасности знале која врата треба да отворе за евакуацију.
Конзумирање алкохола
Прекомерно конзумирање алкохола значајно утиче на људски мозак па стјуардесе морају да воде рачуна о томе колико путници пију, тако да је количина ограничена.
Плате
Плате стјуардеса нису посебно високе, плаћене су углавном за време проведено у авиону, али не и за додатно време које проводе у припремање путника, као и за искрцавање.