И док бројни "кућни производи" могу да замене куповне препарате за негу, стручњаци саветују жене да припазе шта стављају на лице и да на кожу не стављају баш све што им падне под руку и што пронађу купатилу или остави.

Ових 5 ствари никад не би требало да користите за негу лица:

Фото: Профимедиа

 

 

Алкохол

Алкохолом се често дезинфикују ране, али немојте га ни по коју цену стављати на бубуљице или ранице на лицу. Исушићете кожу у трену!

 

Шећер

Већ је познато како прекомерна конзумација шећера доводи до слабљења еластичности коже, па самим тиме и опуштене коже и бора. Стручњаци кажу да се ту не ради само о уносу шећера већ да и шећер који стављамо на кожу може да учини исто.

Фото: Профимедиа

 

 

Лосион за тело

Веровали или не, многе жене лосион за тело користе као крему за лице. То је потпуно погрешан поступак јер је кожа лица деликатнија од коже тела, па су јој потребни нешто блажи и финији производи. Такође, лосиони за тело често садрже парфем и шљокице што може наштетити лицу.

 

Сода бикарбона

Сода бикарбона често се спомиње у рецептима за кућну израду пилинга за лице, али размислите мало - ако може да избели зубе, да ли може заиста да буде безопасно за вашу кожу?


Лак за косу

Наравно, не би свесно нанеле лак за косу на лице, али да ли га користите често, велике су шансе да то радите несвесно. Лак за косу пун је хемикалија које зачепљују поре и због којих се појављују бубуљице.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".