Томи је погинуо тако што је изгубио равнотежу на тераси свог стана. 

Многи су га запамтили по улози у серији "Пантанал". Тумачио је Жоаоа Зоиња.

Вест о трагичној смрти глумца су прво објавили глумац Леандро Лима, пријатељ Томија који је такође био део глумачке екипе "Пантанала", као и његов менаџер, Каико де Кеироз. Сада је полиција открила узрок смрти глумца, детаљно описујући несрећу за новине О Глобо.

Према званичном извештају Одељења за убиства из Кујабе, Томи Шијаво је преминуо након пада са балкона двоспратнице у којој је живео у главном граду Мато Гросоа.

-Дежурна екипа ДХПП-а из Кујабе је позвана у суботу ујутру да одговори на хитан позив у насељу Боске да Сауде, у главном граду. На адреси, у дворишту двоспратнице, жртва је пронађена без видљивих повреда на телу, како лежи на бетону, на око четири метра од спрата где је живела- саопштио је ДХПП у изјави.

Екпа Одељења за убиства из Кујабе је урадила анализе сигурносних камера зграде, које су показале фаталан пад глумца из серије "Пантанал" услед губитка равнотеже.

-Полицајци су прегледали камере зграде и снимци су приказали тренутак када је жртва седела на горњем спрату. Након тога, легао је на под на неколико минута, а затим, при устајању, изгубио равнотежу и тело се нагнуло преко ограде, што је довело до пада- навела је полиција.

-Обављена је истрага на лицу места, а тело је пребачено у ИМЛ у Кујаби ради обдукције- закључује се у саопштењу. Истрага такође показује да су неке сведоци изјавиле да су пили са Томијем Шијавом непосредно пре несреће.

БОНУС ВИДЕО: