На листи најружнијих зграда у Европи, нашла се и Генекс кула у Београду. Популарни ТикТок профил под називом "Гооглееартхцлип" дао је високу другу позицију згради која се сматра "симболом Београда". 

На петој позицији листе "Најружније зграде у Европи“ нашао се Торањ Веласка у Милану. "Замишљено је да личи на средњевековни торањ, због средњевековне историје града, али нешто је пошло по злу“, каже аутор видеа.

На 4. месту месту нашао се Телевизијски торањ Жижков у Прагу. "Непријатан призор дуж панораме града“, додао је.

Трећа позиција припала је W згради у Единбургу. "Ово је један од најскупљих хотела у граду, а изгледа како емотикон измета“.

И долазимо до другог места на ком се нашла Генекс кула, један од најпрепознатљивијих симбола Београда. "Пројектована је као добродошлица у град, али мислим да није баш испало успешно“, коментарише аутор видеа.

 

 

Београђани су бурно реаговали на помињање Генекс куле у лошем контексту и одмах предложили пар примера који много више заслужују место на овој листи.

"Од толико ружних зграда, лик изабере Генекс“, "Не Генекс, већ Кула Београд“, "Има Тоблероне зграду на Богословији", "Народну банку на Славији, цццц“, "Ерм, није видео ону код Богословије“, само су неки од предлога.

На првом месту ове незавидне листе нашла се Зграда Словачког радија у Братислави. "Замишљено је да изгледа као обрнута пирамида, чак има и мале пирамиде унутра које служе као студија за снимање“.

 

 

БОНУС ВИДЕО