И поред тога што је за ривала имао специјалисту за игру парова, који је "упао" у жреб појединачне конкуренције због одустајања бројних такмичара, Ноле је показао две врло важне ствари.

Најпре, операција колена, којој је био подвргнут пре месец и по дана, сада је деловала као далека, далека прошлост, и то због сјајне кретње и одличних реакција по помало клизавој шљаци терена "Филип Шатрије" на тениском комплексу Ролан Гарос.

И, друго: одлучност, прецизност и конкретност били су на нивоу најважанијих мечева које је Новак имао у каријери, па када се на то дода чињеница да му супарник није играо "сингл" дуел од 2022. године, врло брзо је постало јасно у ком правцу ће се одвијати овај сусрет.

Ноле је за тили час, без изгубљеног гема, освојио први сет, а у другом, после 1:0, Ебден, који је узалуд покушавао да сервира и "испод руке", почео је да нуди рекет публици, схвативши да, заиста, нема шта да тражи на терену против најбољег свих времена.

Ипак, на одушевљење око 12.000 навијача, освојио је гем после десет изгубљених, па је донекле расположенији ушао у саму завршницу овог прилично несвакидашњег дуела.

На крају, или на почетку, оно најважније: Новак Ђоковић је тријумфално започео јуриш ка свом једином неоствареном тениском сну, да буде олимпијски шампион. Наредна препрека на том путу биће му или "краљ шљаке" Рафаел Надал, или Мартон Фучович, чији је меч заказан за недељу.

 

БОНУС ВИДЕО