Пре годину дана пуцајући из калашњикова, убио је 45-годишњу жену и тешко ранио 4 особе.

После напада, неколико особа је завршило у болници са лакшим повредама, међу којима и дете, које је повређено бежећи од пуцњаве. Током интервенције лакше је повређен и један ватрогасац.

Осуђен на шест месеци психијатријског лечења

Суд је нападача прогласио неурачунљивим и осуђен је на шест месеци психијатријског лечења.

- Ово је једино правно могуће, нема сумње и било је неспорно да је окривљени био неурачуљив када је починио кривично дело - рекао је Данко Ковач, адвокат окривљеног.

Списак кривичних дела у оптужници је прилично велики – поред убиства и десет покушаја убиства, угрозио је општу безбедност и недозвољено држао оружје и експлозив. Његове комшије и жртве не прихватају ову пресуду.

„Жалосно је што оптужени има више права од жртава“

- Приведен је неприкладно, без лисица, као неки обичан прекршај. Као да је направио саобраћајни прекршај или тако нешто. Несхватљиво ми је да човек који је убио жену и који је пуцао на децу дође без лисица - рекао је Недо Шехић.

- Жалосно је што оптужени има више права од оштећених. Веома жалосно. Остао сам сам, самохрани родитељ са малим дететом. Човек се после овога не осећа добро - каже Јамбрец.

У лудом походу палио је аутомобиле и куће и на крају побегао, али га је полиција ухапсила. Адвокат објашњава и зашто само 6 месеци лечења. Тим психијатара процениће да ли ће то дуже трајати.

- То не значи да ће се лечити само 6 месеци, али онда једном годишње суд проверава да ли је и даље болестан и опасан по животну средину и да ли треба и даље да се држи у установи - објаснио је он.

(Индекс)

БОНУС ВИДЕО: