Већ сада се да наслутити да цће нас у данима ретроградног кретања Меркура, који понекад изгледају као вечност, буквално обавити вртлог проблема: по традицији ће почети да се одигравају неке старе приче и вратиће се људи у наш живот које нисмо уопште очекивати.

И то није изненађујуће, јер са становишта астрологије, период током којег најмања планета Сунчевог система почиње да се креће у супротном смеру има огроман утицај на комуникацију, технологију и пренос информација. Тада многи људи доживљавају потешкоће у овим областима живота и суочавају се не само са неразумевањем вољених, већ и са проблемима са технологијом.

Фото: Профимедиа

 

 

Током ретроградног Меркура, астролози топло препоручују да будете опрезни и да не правите непотребне покрете. Потписивање важних докумената и доношење било каквих одлука најбоље је одложити, јер вам хаос који влада у овом периоду очигледно неће донети ништа добро.

Ипак, испоставило се да не морају сви бити толико опрезни. Према астролозима, неки представници зодијачког круга не плаше се трикова универзума и непријатних последица које изазива ретроградни Меркур.

Бик

Смирени, разумни и стрпљиви Бикови се не плаше непријатних последица овог астролошког догађаја. И све захваљујући чињеници да мајсторски остају мирни чак и у оним случајевима када је, чини се, све потпуно осуђено на пропаст. Труде се да не подлегну меланхолији и одрже хармонију у себи чак и у најтежим ситуацијама. Зато Бик има све шансе да преживи ретроградни Меркур без непотребног кидања живаца.

Девица

Представници овог знака имају двоструку, а можда чак и троструку срећу, јер им је заштитник Меркур. Чини се да би његов утицај на њих требало да се одрази посебном снагом, али не, овде су ствари другачије. Девице се осећају самопоуздано чак и у најтежим данима. Захваљујући свом аналитичком начину размишљања, они успевају да брзо и јасно пронађу решења за нове проблеме и држе своје емоције под контролом.

Шкорпија

Може се само завидети интуицији Шкорпије. Представници овог знака умеју да примете трагове судбине и да прате зов свог срца, што им омогуц́ава да остану у хармонији са собом и не улазе у сукобе са другима. Зато ретроградни Меркур за њих није тако страшан догађај. Способност да се брзо прилагоде променама и изгладе грубости помаже им да не брину о томе шта се дешава и да остану верни себи.

Фото: Профимедиа

 

 

Јарац

Главна гаранција успеха Јарца у било ком послу је практичност и смиреност. На њиховом труду и рационалности може се само завидети, а свако треба да научи способност да чврсто стоји на ногама и изјашњава своје амбиције. Понекад изгледају превише директно и педантно, али све то им омогућава да се не плаше потешкоћа и преузму одговорност чак и у најтежим данима ретроградног Меркура.

Водолија

Водолија је један од ретких знакова који се увек ослањају само на сопствене снаге и знају да трезвено процене шта се дешава око њих. Они су добро свесни шта се дешава и прилагођавају се разним преокретима судбине. Упркос чињеници да их с времена на време стрес ипак надвлада, они се труде да не почине непромишљене радње и сигурно неће дозволити да их било какве свакодневне невоље излуде, пише wдаy.ру.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: