Ова РХМЗ најава објављена је у 19.11 сати.

Данас и сутра дестабилизација атмосфере

- Данас (02.08.) променлјиво уз смену сунчаних и облачних интервала и локалне појаве краткотрајне кише и плјускова с грмлјавином. Понегде се очекује и појава суградице и града, са највећом вероватноћом на југозападу Србије - наводи се на сајту РХМЗ.

Максимална температура од 32 степени на северозападу до 37 степени Целзијусових на југу и истоку Србије.

Између петка и суботе пљускови

У ноћи између петка и суботе (02/03.08.) плјускови ће локално бити израженији најпре на западу и северу Србије, упозорава РХМЗ.

У суботу свежије

У суботу (03.08.) биће свежије, а током јутра и преподнева нестабилна зона са облачним развојима ће се измештати ка југу и истоку, условлјавајући плјускове с грмлјавином, али и локалну појаву суградице и града, уз истовремени престанак падавина и стабилизацију времена на северозападу землје, наводи се на сајту РХМЗ.

Максимална температура од 27 до 34 степени Целзијусових.

Попаљени метеоаларми

РХМЗ је попалио жуте и наранџасте метеоаларме за данас али и за сутра, у неким деловима земље и због чак три појаве.

Недеља ће бити нешто топлија, уз локални развој дневне облачности. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије повремено и јак северозападни. За сада није упаљен ниједан метеоаларм за недељу.

Осим упозорење за временске неприлике, РХМЗ је издао и хидролошко упозорење, а о томе прочитајте у нашем одвојеном тексту.

БОНУС ВИДЕО: