Певачица Ксенија Пајчин трагично је настрадала 16. марта 2010. године, када ју је убио тадашњи дечко Филип Каписода, који је потом извршио самоубиство. Међутим, певачицин живот постаје још интересантији када људи који су је знали почињу да износе непознте детаље о њој: 

- Родитељи, заправо отац Ксеније Пајчин се доселио из Босне, околина Купреса, села које је опевано гуслама. Још дешавања из периода Османлија. Та породица је дала пуно хероја у народној борби, а и у другом покрету, четничком. Борили су се као храбри борци. Нема нечасних људи из те породице. Отац јој је дошао за Београд крајем 60-тих година, завршио је Правни факултет, ту је упознао њену мајку Љубицу, која је пореклом из Ријеке Црнојевића - објашњавао је детектив Браца Здравковић једном приликом Јовани Јеремић у јутарњем програму.

Фото: Принтскрин Инстаграм/Слика на профилу корисника xenia_pajcin xenia_pajcin/АТА имагес

 

- Упознали су се на факултету, отприлике су генерација. Били су лепи, млади, истих година. Мајка је рано затруднела, '77. године, донела на свет прелепу девојчицу у децембру и назвала ју је Ксенија. Одрасла је у изнајмљеном стану на Карабурми, из те породице је и Баја Мали Книнџа, то је музикална породица. Нема Босанца који не зна да пева.

Prema његовим речима, Ксенијина прабака је била дворска дама: 

- Ксенија је од детињства волела и да пева и да игра. Знала је да буде у центру пажње од малих ногу, још као беба. Знала је да се попне на сто и изведе плес. Још тада је успоставила контакт између себе и публике. Са тим убеђењем је расла, окружена љубављу. Преселили су се на Баново брдо, тамо је уписала вртић, а потом и основну школу "Филип Кљајић Фића", Фића јој је очигледно судбоносни надимак - прича он, па наставља:

- Како је расла, уписивала се у те секције. Обожавала је своју бабу Саву по мајци, која је била члан познатих КУД-ова. Њена прабака је била дворска дама на двору краља Николе на Цетињу. Била је прелепа жена. Кад су долазиле те делегације из Француске, она је била пример те женске лепоте. Има ту полуплемићку генетику. Генетика је чудо - закључио је он.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: