Окривљеном се ставља на терет да је, у временском периоду од 03. августа 2024. године до 05. августа 2024. године, дошао до соларијум студиа “Цхоцо Сун Плус” у Земуну, попео се до прозора који се налази на висини око 3.5 метара од земље и снагом тела га отворио, ушао у унутрашњи део објекта, извршио преметачину, одузео депозит у износу око 5.000 динара, након чега је из друге просторије, из металних каса - сефа, на којима је претходно подесним предметом направио отвор брусилицом, одузео новац у износу од око 600.000 динара.

Окривљеном се такође ставља на терет да је држао 1,14 грама опојне дроге амфетамин коју су полицијски службеници ПС Земун пронашли код окривљеног приликом претреса стана и просторија које користи, а непосредно након хапшења дана 07.08.2024. године.

На саслушању пред јавним тужиоцем окривљени је делимично признао извршење кривичног дела Тешка крађа изјавивши да није одузео 650.000 динара већ много мање, док је извршење кривичног дела Неовлашћено држање опојних дрога у потпуности признао.

Имајући у виду да је у питању лице које је раније више пута осуђивано за имовинска дела и да постоје околности које указују да ће боравком на слободи поновити извршење кривичног дела, Треће основно јавно тужилаштво у Београду је Трећем основном суду у Београду поднело предлог за одређивање притвора према окривљеном у трајању до 30 дана, који притвор је решењем и одређен.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: