Данас је такође август, и то 11. август 2024, а на Олимпијским играма ништа ново - Србија је поново, трећи пут заредом, освојила злато у ватерполу. 

Потопили су наши ватерполисти ривале из Хрватске, а Душан Мандић је још једном био перјаница српске чете. Надалеко чувена левица која је учествовала у освајању сва три последња злата.

Фото: Профимедиа

 

 

Пре три године, на претходним ОИ, популарни Манда је под налетом емоција, после благо је речено спорних судијски одлука у антологијском полуфиналу против Шпаније, по проласку у финале рекао шта му је на души: "Има Бога, Бог све види, против судија, против свих. Ми смо најбољи, ми смо најјачи и идемо у финале“. Епилог већ сви знају...

Изјава која је стала у ред - "легендарних".

Још једном су српски ватерполисти били - против свих. Борио се сваки репрезентативац и "самим собом". Низ од неколико година без већих успеха, а мора се доказати - да вредиш. Зато, са оном легендарном "против свих, ми смо најјачи" на уму, ваља прочитати и шта каже Душан три године после. Када је "триангл" затворен.

Фото: Профимедиа

 

 

- Мислим да смо само нас тринаесторица, плус тренери и наши најближи, веровали да можемо ово. Само ми знамо шта смо прошли. Од смене генерација и три године без медаље, невероватно је. Кад си искрен и предан, само тако може да се освоји овај циљ. Треће злато и четврта Олимпијска медаља, нисам ни сањао, шта рећи, невероватно… Доживели смо таква невремена, помели су нас Аустралија, Мађарска и Шпанија, али смо веровали и освојили злато. Одбрана је била невероватна - рекао је Мандић у даху и наставио:

- Невероватан пут, видите и сами. Свака медаља има нешто своје и посебна је, посебно место у срцу. Пресрећан сам.

Фото: Профимедиа

 

 

Тежак период је иза Душана Мандића, као и за све репрезентативце.

- Доказао сам раније шта сам и поновио, затворена је прича. Доказиваћу се ради себе, други ме не дотичу, најбитније је шта моји мисле о мени. Посебно се мотивишем и спремам у олимпијској години, освојио сам ЛШ и био МВП, па сад олимпијско злато. Нисам ни замишљао - рекао је Мандић.