Мајка, иначе држављанка Америке, је кренула за Тирану где је кћерка чека, док је отац девојчице, према сазнањима Побједе, у бекству.

Управа полиције је данас саопштила да је поступајући по пријави мајке расписала међународну објаву преко НЦБ Интерпол-а Подгорица, којом се потражује нестало малолетно лице - девојчица стара шест година, са боравком у Бару.

Подсећања ради, америчка држављанка Трејси Шенон Лин која четврту годину има стални боравак у Бару пријавила је данас полицији да је њену малолетну кћерку Зинлију Рајан киднаповао њен отац Томас Холенбек.

"Мајка ђевојчице, Т.Ш., држављанка Сједињених Америчких Држава, са боравком у Бару, је 13. августа у касним вечерњим часовима, приступила просторијама Одељења безбедности Бар, и пријавила полицији да њен бивши супруг, отац детета,Т.В.Х., такође држављанин Сједињених Америчких Држава, није исте вечери, сходно пресуди Основног суда у Бару, којом је утврђено време које отац проводи са дететом, вратио мајци девојчицу на договорено место и у договорено време" наводи се у саопштењу УП.

Полицијски службеници су, како се наводи, одмах по пријави предузели координиране мере и радње из своје надлежности, међу којима је и одлазак на место становања лица Т.В.Х. којом приликом отац и девојчица нису пронађени на адреси.

"Са догађајем је упознат дежурни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару. Данас је просторијама Одељења безбедности Бар, поново приступила мајка детета Т.Ш. како би полицији дала додатна обавештења у вези са првобитном пријавом" каже се у саопштењу.

О наведеном догађају је упознат НЦБ Интерпол Подгорица.

(Побједа)

БОНУС ВИДЕО: