Хармоникаш Мирко Кодић славио је успех српских олимпијаца на балкону испред Старог двора у Београду, 12. августа, раме уз раме са нашим спортистима.

Фото: АТА имагес

 

Том приликом упознао је најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића, што је оставило посебан утисак на њега.

На друштвеним мрежама Мирко је поделио успомену са Нолетом и изазвао одушевљење народа.

Фото: АТА имагес/М. М.

 

- Он је предиван дечко, јако комуникативан. Рекао ми је: "Легендо, драго ми је што могу да те упознам". Рекао сам да је мени још драже што могу њега да упознам. Разменили смо по неку реч и бројеве телефона. Питао ме је да ли може да ме позове кад има неку приватну прославу. Рекао сам му - увек за таквог великана!

Фото: Профимедиа

 

- Поздравио сам се и са Иваном Шпановић, она је паметна, фина и лепа девојка. Дружио сам сам се и са Зораном Аруновић и Дамиром Микецом, а највише времена сам проводио са Нолетом и Богдановићем. Боги је такав дечко! Он је божији дар. У ствари, кад сам ушао у салу с намером да упознам ја њих, они су ме дочекали аплаузом. Викали су: "Легендо наша". Баш сам се изненадио колико су желили да се фотографишу са мном, нормално и ја са њима. Они су за мене понос Србије! То је било нешто узајамно, сусрет поноса Србије, с обзиром да сам ове године добио Орден Републике Србије, златну медаљу.

Мирко истиче да му је част што је у тако важном тренутку био уз спортисте.

- Никада нисам свирао хармонику само због пара. Имам много међународних признања, али и признања из Србије. На разним фестивалима у иностранству представљам своју земљу, тако да смо се срели на једном дивном месту. Како пишу људи, оно што је Ђоковић у свету тениса, ја сам у свету музике, а мени то годи да чујем у овим годинама - изјавио је Мирко Кодић.

Телеграф