Мирјана Недељковић, истакнута новинарка и дугогодишња чланица редакције Радио-телевизије Србије (РТС) и Телевизије Мост, преминула је 63. години живота у Београду, након дуге и тешке борбе са болести. Њена смрт је оставила дубок траг у новинарској заједници и међу колегама, који су је доживљавали као храбру и посвећену особу.

Рођена 23. септембра 1961. године у Косовској Митровици, Мирјана је своју каријеру започела 1996. године, када је радила у Музеју у Приштини. У истој години је постала дописник за "Вечерње новости" и црногорске "Побједе", где је стекла своја прва новинарска искуства. Њена професионална каријера узела је нови замах када се 1996. године придружила редакцији РТС-а, где је радила у Радној јединици Радио телевизије Приштина све до 2010. године, када прелази у Телевизију Мост у Звечану.

Мирјана је била истакнута фигура током турбулентних догађаја на Косову и Метохији, почевши од 1998. године, када су избијали немири и сукоби. Она је била једна од ретких жена која је извештавала са свих критичних терена, неуморно присутна на лицу места, без обзира на опасности које су је окруживале. Њена храброст и одлучност у извештавању с терена постале су део њеног идентитета, а њен ентузијазам за новинарство често је био инспирација за многе.

Република