Овај практични савет могао би да помогне возачима да избегну новчане казне и казнене бодове за неопрезну или опасну вожњу, преноси Мирор.

О томе је снимила видео једна инструкторка вожње: "Јесте ли знали да можете да подесите управљач и да се он може померати горе, доле, напред и назад? Дакле, ово се обично налази испод управљача. Палцем повуците полугу према доље и тада се управљач може подесити према горе, доле, напред или назад, зависно од тога где вам је потребан.

- Кад сте задовољни положајем, свакако закључајте ово натраг у положај. Дакле, када подешавате управљач, желите да будете сигурни да можете да видите преко врха управљача - објаснила је.

 

 

Демонстрирајући колико се брзо управљач може наместити, инструкторка је рекла: "Лагано ћу га померити како би било мало удобније. Закључајте га у положај и онда се руке могу одморити са стране."

Једна особа је коментарисала видео: "Ово се чини пуно лакшим од померања целог седишта." И друга корисница је додала: "Мој јадни муж мора да намести седиште и волан сваки пут кад завршим с вожњом."

Међутим, неколико је возача истакло је да таква могућност није доступна у свим аутомобилима, посебно у старијим моделима.

"Мислим да сваки аутомобил нема ту опцију", коментарисала је једна особа. "Волео бих да то може и мој ауто, али је из 1995. и нема ништа отмено као данашњи аутомобили", додао је други возач. "Не знам има ли мој 23 године стар ауто ту функцију", написао је трећи.

БОНУС ВИДЕО: