Глумица Мирјана Карановић је открила како је на снимању упознала Миру, али је она била резервисана: 

- Мира и ја смо се среле на снимању филма "Отац на службеном путу" и ја не знам шта је њој неко испричао о мени, углавном, она је имала велики зорт од мене - рекла је Карановићева, па додала:

- Још смо имале ту неку заједничку сцену где је ја млатим торбицом по глави... јао ужас! То је била торбица, није било ништа тешко унутра, никаква цигла, али је било прилично застрашујуће. Она је навукла неки страх од мене и причали су како сам ја жестока особа. Када је дошла у Беоргад, играле смо представу у "Југословенском драмском позоришту", требало је да радимо, а она је била прилично резервисана... није знала шта може да очекује. Ипак, ја сам се трудила да је ослободим, још сам играла њену служавку, па сам се онако бацала, а она је тако нека фина дама - додала је глумица.

Фото: Анђела Стевановић

 

Једном приликом су путовале на фестивал у Италију и тада су морале да проведу ноћ у соби заједно:

- Онда смо отишли на фестивал у Италију, тамо у Фурлани у Ћивидале, одакле и потиче њено презиме. Стижемо у хотел тада и нема једнокреветних соба. Нас две у једној соби, а она је била ужаснута, питала је одмах: "Зар нема једнокреветна соба", они су рекли: "Не" и онда смо нас две дошле у трокреветну собу, свака на један крај собе, између нас кревет... И нас две смо отишле на ручак негде, тако смо се дивно испричале тада. Оно што је она мени рекла о свом животу и ја њој... Одједном се нешто отворило између нас две и то је остало то - рекла је Карановићева.

Фото: Приватна архива

 

Мирјана Карановић је о Мири Фурлан рекла само најлепше, била је много другачија у односу на друге жне:

- Крила се и деловала је као нека фатална заводница, а заправо је била све супротно од тога. Била је јако осетљива и нежна особа, мислим да су је стално мешали за те улоге које је играла. Стално су биле неке "фам фатал", неке ждерачице мушкараца, а она је била све супротно од тога... Била је интелектуалац, једно бескрајно талентовано биће, јако осетљиво, нежно и пажљиво, али и храбра жена - истакла је глумица. 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: