Уколико спадате у ову групу добро знате колико их је тешко сакрити, зато смо малo истраживали и пронашли 3, према мишљењу стручњака, најефикаснија начина за елимисање ових упорних кесица испод очију.

Ево о чему је реч:

1. Ружина водица

Ружина вода влажи и негује кожу лица, ослобађа од отеклина, црвенила и свраба. Има учинак избељивања и подмлађивања. Можете је једноставно купити или направити сами код куће од свежих латица једне руже и чаше топле воде (исперете латице руже и ставите их у посуду и прелијете чашом топле воде. Оставите да се охлади и оцедите у дезинфиковану посуду. Ружину водицу држите у фрижидеру али не дуже од седам дана). Користите тако да навлажите два тупфера, ставите их на подочњаке и држите 15-ак минута. Понављајте то свако јутро и свако вече.

Фото: Депозитфото

 

2. Сок од кромпира

Кромпир је одличан извор витамина Ц и одређеног састојка који избељује кожу. Припрема: Нарибајте сиров кромпир и исцедите сок из њега. Потом навлажите том текућином тупфере, ставите их на очи и држите десет минута. Исперите лице па умасирајте под очи мало маслиновог уља. Третман траје две недеље и ради се сваки дан.

3. Маска од млека и хлеба

Млеко влажи и избељује кожу, а хлеб садржи квасац који је богат витамином Б - он смирује кожу и неутралише осип. Припрема: Направите смесу од белог хлеба и млека, не превише густу. Ставите маску на критична подручја и држите 10 до 15 минута. Будете ли то радили редовно, подочњаци ће брзо нестати.

(Стил)