Модна креаторка Верица Ракочевић деценијама интригира домаћу јавност, како својим радом, тако и приватним животом.

Верица Ракочевић је за септембар најавила озбиљне промене када је мода у питању.

- Кад радим - радим онако како треба, а у ери хаоса се на сналазим баш најбоље, јер је не разумем. У таквим условима је бесмислено да трошим енергију, новац и страст, коју и даље имам према моди. Наравно, радићу и даље, али ревија више неће бити. Оне су овде забава за докон народ и ништа друго.

Фото: АТА имагес

 

 

Колико је озбиљан заокрет који спрема, рекла је:

- Нисам феминисткиња, али не могу да не кажем да живимо у друштву где је жена до бола понижена, неоснажена, вулгаризована. Мислим да лимит, кад су године у питању, нигде није тако примитиван као код нас. Немам проблем кад ми неко каже да сам баба, јер то јесам како по годинама, тако и због тога што имам унуке. Велика је ствар доживети године у којима можете да будете баба, али овде тако називају жене чим уђу у четрдесете. Тек онда схватите у колико примитивном друштву живимо.

Да се не лажемо, седамдесет и шест су озбиљне године, а моја велика срећа и предност је што не живим у складу са њима, нити сам раније то чинила. Треба имати јак карактер, бити веома самосвестан, бити задовољан својим животом и не дозволити да та врста примитивизма деструктивно утиче на психу и, на крају крајева, амбицију, полет, стваралаштво.

- Овај посао делом сматрам и уметношћу, а у уметности генерацијски лимит везан за годне не постоји, што је привилегија. Никада нисам чула да је за Дајану фон Фирстенберг неко рекао да је бабетина, да је Дону Каран назвао бабом, да је то говорио за покојну Вивијен Вествуд. Нико није рекао ни за Веру Вонг, која се слика гола, али са покрићем. Она се не слика гола да би показала да је добра “риба”, већ у оквиру перформанса, за свој бренд. Порука је “ја могу све”. Е, тако и ја кажем и баш ме брига за туђу представу о томе шта се може, а шта не може, да ли жена после педесете треба да носи кратку косу, која дужина хаљине је у реду… Треба живети живот, а кад то радиш, па си испуњен и задовољан, немаш ни времена ни потребу да се бавиш туђим животима, рекла је Верица.

БОНУС ВИДЕО: