Недавно је познати композитор Драган Александрић изјавио да је последњи хит на естради, нумера Тање Савић, под називом „Златник“, а мало ко зна ко је написао песму која се годинама пева са истим жаром.

Фото: Принтскрин Инстаграм/тања_савиц_привате

 

- Последњи хит је снимила Тања Савић, тад сам ја био у жирију код Саше Поповића. Иначе ту песму је написао Зоран Марјановић, чија жена Јелена је убијена- открио је Драган.

Мало ко зна да је трагично настрадала певачица, Јелена Марјановић заједно са својим мужем бавила компоновањем песама, а међу њима је и песма „Златник“.

Фото: Н. Фифић, Зоран Јовановић Мачак, Фејсбук принтскрин

 

Како су домаћи медији писали, ауторка овог хита је убијена Јелена, а аранмжман је урадио Зоран Марјановић.

Медији су писали да је Саша Поповић једном приликом открио да је песму „Златник“, прво донео Брени.

-Ту песму сам донео Лепој Брени и рекао сам „Брено, ово је песма за тебе“, она је послушала ту песму и рекла „Сале, песма је прелепа, али ја бих ту песму дала Тањи Савић“- испричао је Саша својевремено.

Подсетимо, након тога Тања Савић је снимила песму за потребе такмичења на Грандовом фестивалу године, и освојила је друго место.

Иначе, смрт Јелене Марјановић је и даље под велом мистерије иако је њен супруг Зоран Марјановић првостепено осуђен на 40 година затвора, али је одлуком Апелационог суда та пресуда укинута те је случај враћен на поновно суђење због недостатка доказа.

Гранд