Након тога је покушао да почини самоубиство, но успео је то да преживи. На друштвеним мрежама се бројни ученици опраштају од омиљене професорке Гордане Миџан.

- Као неко ко је имао част четири године да седи у клупи и присуствује часовима цењене професорке Гордане Миџан имам потребу да напишем ово што следи. Поштована, вољена, омиљена моја професорице, не постоје речи којима се бол и туга коју тренутно осећам могу описати, поред тога што сте изврстан предавач, Ви сте једно дивно људско биће, једна дивна и грациозна жена, пример.

Увек ћу се радо сећати осмеха на Вашем лицу, звука Ваших потпетица који одјекују ходником гимназије, Вашег стила, Ваших топлих савета који су мени као тинејџерки доста помогли и које дан данас пратим. Трудили сте се да настава буде одржана што квалитетније, озбиљније, али никад нисте машили прилику да на лицима својих ученика изазовете осмех. Важите за праведног професора, памтићу док сам жива кад сте ми уписали јединицу у дневник јер сам шаптала другу из клупе. Кад се огласи звоно које би означило крај часа, преобразили би сте се из професорице Гордане у нама свима омиљену Гоцу.

 

 

Причали би сте о својим студентским данима, својим љубимцима, давали би најбоље љубавне савете, најлепше комплименте... Последњи пут сам Вас видела на матури своје сестре, изгледали сте прелепо као и убичајно, загрлиле смо се, уделиле комплименте једна другој, волела бих да сам Вас барем још једном видела након тога. Збирка би се могла написати о са Вама проведеним тренуцима. "Only english Hana, please." My beloved teacher, the light of my highschool days, my rolemodel, my fashion icon, the lovliest woman I ever got to know. Gordana Midžan. May your beautiful soul rest in peace  - пише у једној од објава Ханне Диздаревић, бивше ученице Гордане Миџан.

Фото: Танјуг/АП

 

Три особе убијене

Да подсетимо, у масакру који се данас догодио у згради Гимназије у Санском Мосту, убијени су директор Нијаз Халиловић, професорка енглеског језика Гордана Миџан и секретарица Нисвета Кљунић.

Тела убијених превезена су у Дом здравља Сански Мост.

Особа која је убила три особе, а затим се покушала да се убије идентификована је као домар Мехемед Вукалић.

Фото: Друштвене мреже

 

Он је и раније имао проблема с Управом школе и био је суспендован.

(Дневни Аваз)

БОНУС ВИДЕО: