Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова претрагом реке Дрине и спрудова у месту Врхпоље код Љубовије пронашли седам тела ирегуларних миграната који су се утопили након што се ноћас преврнуо чамац, као и да је извлачење једног од њих у току, док је на територији БиХ пронађено још једно тело.

"Припадници Сектора за ванредне ситуације током претраге терена извукли су код места Врхпоље на обалу беживотна тела шест ирегуларних миграната који су из Србије покушали да пређу реку између места Дрлача код Љубовије и Орлице у општини Зворник. Такође, на подручју Врхпоља је уочено још једно тело на неприступачном терену и припадници Ронилачке јединице Жандармерије интензивно раде на извлачењу, док је на територији Босне и Херцеговине у висини места Лоњина пронађено још једно тело", рекао је Дачић и додао:

"Полиција и ватрогасци-спасиоци настављају даљу претрагу реке Дрине и терена око ње. Од укупно 18 преживелих ирегуларних миграната, 16 је из Сирије и двоје из Египта. Такође, од тог броја осам је пунолетних, а 10 малолетних лица. Идентификација беживотних тела је у току“, поручио је министар Дачић и додао да Министарство унутрашњих послова Србије у вези са овим догађајем све време сарађује са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

БОНУС ВИДЕО: