До инцидента је дошло у среду, у Тексасу, након што је полиција пронашла дете око 16 часова (по локалном времену), везано у седишту за бебе, у аутомобилу његове бабе, наводи се у саопштењу.

- Полицијски детективи на лицу места саопштили су где се чини да је смрт деветомесечног детета узрокована високом температуром. Прелиминарном истрагом је утврђено да је баба детета јутрос око 8.30 часова оставила дете на задњем седишту свог аутомобила у дечијем сигурносном седишту. Дете је бака пронашла око 16 часова без свести - наводи се у саопштењу.

"Третира се као убиство"

- Инцидент се третира као кривично дело убиства. У овом тренутку није подигнута оптужница у вези са овим случајем, али се очекује да таква пријава буде подигнута - саопштила је полиција.

Према "Кидс анд Цар Сафетy", било је најмање 25 других случајева у којима су деца у Сједињеним Државама умрла у врућим аутомобилима 2024. године. Тексас има највише смртних случајева деце изазваних врућим аутомобилима од 1990. до 2023. године, са укупно 156 смртних случајева.

(Еј-Би-Си Њуз)

БОНУС ВИДЕО: