Након пожара у кафићу "Лаунџ" 2008. године где је страдало осморо младих особа и пожара у дискотеци "Контраст" где је страдало шесторо младих, пожар у насељу Салајка где је ватрена стихија усмртила шесточлану породицу једна је од највећих трагедија те врсте која је задесила Нови Сад у 21. веку.

Несрећна породица која је страдала у пожару није била пријављена у Новом Саду а како сазнаје "Блиц", до скоро су живели у Ђурђеву у општини Жабаљ где ће по жељи најближих рођака настрадалих бити и сахрањени.

Како незванично сазнајемо, Општина Жабаљ и Град Нови Сад постигли су договор да ургентно пруже сву неопходну помоћ онима које је ова страшна трагедија директно погодила.

По договору председника Општине Жабаљ Уроша Радановића са градоначелником Новог Сада Миланом Ђурићем, Општина Жабаљ и тамошњи центар за социјални рад сносиће трошкове сахране пошто су настрадали тамо имали пребивалиште, конкретно у Ђурђеву у општини Жабаљ, док ће Град Нови Сад финансирати санацију и обнову објеката оштећених у пожару.

Подсетимо, у пожару у улици Ђорђа Дере Данијел А. и Маја С. угушили су се од дима заједно са својих четворо деце од 2, 4, 5 и 7 година. Најмлађе дете пронађено је у наручју мајке.

Припадници Управе за ванредне ситуације, девет ватрогасаца са два возила, угасили су пожар, а полиција и јавни тужилац обавили су увиђај на лицу места. Сумња се да је пожар изазвао скутер који је био прикључен на електромрежу.

"Ватрогасци могли само да изнесу тела настрадалих"

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обратио се јавности због страшне трагедије у којој је шесторо лица изгубило живот и саопштио да су ватрогасци који су гасили пожар могли само да изнесу тела настрадалих.

- Нови Сад је поново задесила трагедија у коме је страдало шесторо људи, међу којима и мала деца. Ватрогасци су од три сата ноћас гасили пожар. Међутим, само су могли да изнесу тела након свега - изјавио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

"Породица није била пријављена на месту трагедије"

Чланица Градског већа за социјалну заштиту Данијела Костић објаснила је да породица није била пријављена на адреси на којој је настрадала, као и да ће град урадити све што је потребно да помогне члановима породице настрадалих.

Костић је саопштила да је жеља породице да своје најмилије сахране у Општини Жабаљ, одакле и потичу.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: