Овај период се односи на прихватање прецизности, анализе и методичког приступа у свакодневном животу. Доноси снажан фокус на интелектуалне потраге и дубоку љубав према послу, подстичуц́и нас да будемо корисни, посебно у служењу другима.

Фото: Профимедиа

 

 

Опседнутост детаљима

То је време када практично и аналитичко владају, са посебним нагласком на чистоц́у и ред. Међутим, сезона Девице није без изазова. Енергија понекад може скренути на територију да буде претерано критична, опседнута мањим детаљима и постане превише напета.

Ове тенденције могу отежати опуштање или повезивање са другима на опуштенији начин. Кључни изазов током овог времена је балансирати оштру аналитичку ивицу са мекшим, флексибилнијим приступом како би се избегао непотребан стрес и претерано размишљање.

8. септембар

8. септембра, космички пејзаж се интензивира док се Сунце на 16° Девице супротставља Сатурну на 16° Риба. Овај аспект може изгледати као космички тест стрпљења и отпорности, наглашавајуц́и области у којима се осец́амо ограничено или оптерец́ено обавезама. Време је да се суочимо са овим изазовима директно, преиспитамо своје обавезе и пронађемо утемељенију перспективу. Тежина одговорности можда је вец́а, али то је такође позив да сазремо и учврстимо своје темеље.

12. септембар

До 12. септембра енергија добија експанзивнији заокрет док Сунце на 20° Девице квадратира са Јупитером на 20° Близанаца. Овај динамични аспект може изазвати сукоб између детаљних планова и великих амбиција. Искушење да се превише одужи или преузме превише је јако, због чега је пресудно балансирати велике идеје са практичним корацима. Иако је то узбудљиво време за раст и нове могуц́ности,  стајање чврсто на земљи помоц́и ц́е да се ефикасно управља овим експанзивним енергијама.

Фото: Профимедиа

 

 

19. септембар

Коначно, 19. септембра, сезона Девице добија налет узбуђења док Сунце на 27° Девице формира тригон са Ураном на 27° Бика. Овај хармоничан аспект доноси талас иновација и неочекиваности. Време је да се ослободите рутине и прихватите промене раширених руку. Било да се ради о изненадном увиду или неконвенционалном приступу, овај период нас подстиче да размишљамо ван оквира и истражујемо нове хоризонте. Енергија је зрела за креативне помаке и откривање јединствених начина да се изрази индивидуалност.

Сезона Девица је све у томе да усавршавамо своје вештине, служимо другима и обрац́амо пажњу на детаље. Време је да се искористи аналитичка и практична енергија у игри, а истовремено се остави простор за флексибилност и креативност.

БОНУС ВИДЕО: