Маринко Роквић преминуо је пре три године, а иза себе је оставио неизбрисив траг и бројне хитове који се певају и данас у многим музичким такмичењима. 

То је случај у "Звездама Гранда" и у "Никад није касно", а Никола је поносан што младе звезде певају хитове његовог оца који су настали пре неколико деценија. 

– Увек је у мени посебан осећај када чујем његове песме. Волим да их певам и ја и сада кад више није са нама још више то волим. Прија ми када ме пореде са оцем, а сада је на мени и Марку да чувамо његов опус и његове нумере пренесемо на млађе генерације и нашу децу - признао је он, па открио да се као млађи борио за своје име на естради како не би био у сенци свог оца.

– То је та генетика, мада док је он био жив сам бежао од тога јер када се бавите истим послом као родитељ, желите да будете своји, да изађете из сенке и да дате свој додатни печат. Али ето сада ми некако прија када ме пореде, када чујем тај ген и његов глас и радићу на томе да све више личим на свог оца – рекао је за "Гранд".

БОНУС ВИДЕО: