Олга Даниловић, најстарије дете познатог пара, легендарног кошаркаша и председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Саше Даниловића и угледне спортске новинарке Светлане Даниловић, има већ сјајну тениску каријеру.

 

 

Она је до сада постигла невероватне успехе и за сада је најпознатија међу децом Даниловића, али светла каријера смеши се и њеном брату и сестри.

Очевим путем кренуо је и Вук Даниловић, који је управо одвео Србију до бронзе на Европском првенству за кадете на коме је био један од најбољих кошаркаша. Међутим, и Соња Даниловић се бави спортом! 

Фото: Профимедиа

 

 

Наиме, Соња, 5 година млађа од Олге, успешна је одбојкашица.

Иако је још увек тинејџерка, Соња Даниловић већ има озбиљну каријеру, па је са европским и светским шампионкама тренирала већ као 14-годишњакиња и тада почела да игра сениорску одбојку. 

 

 

– Од малена слушам причу о очекивањима, јер смо из породице Даниловић. Тиме се више баве други људи, а моји најближи ми никада нису наметнули никакав притисак. Не осећам да сам дужна да урадим нешто у спорту само јер ми је презиме такво какво је. Треба због себе да успем, а не због њих. Што сам старија боље се носим са тим. Стварно уз моју породицу осећам да те приче около, било позитивне или негативне, не треба да ме оптерећују – рекла је у интервјуу за "Моцарт спорт" са само 16 година Соња Даниловић и јасно се види да је притисак није сломио.

 

 

– Поносна сам до неба што се презивам Даниловић и никад не бих мењала то, бар не док се не удам. Кад је спортски живот у питању никада нисам крила ко сам, али овако ван спорта ми некад падне на памет да ли би се људи другачије понашали да не знају чија сам ћерка – истакла је она тада.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: