У петак је на плажи "Лидо" у Земуну дошло до инцидента, када је власнички пас расе белгијски овчар напао девојчицу (5) и нанео јој повреде по телу. Како је испричала мајка девојчице, у питању је власнички пас који је из чиста мира пришао детету, а није био на повоцу.

Мајка нападнуте девојчице прича да је до инцидента дошло у петак око 14 сати. На плажи "Лидо" била је са ћеркицом (5) и сином (8). Деца су се купала на плажи и играла, а онда је на плажу стигао и белгијски овчар (малиноа) без повоца, који се у том тренутку играо са мањим псом.

- Одједном, пас је пришао мојој ћерки из чиста мира и угризао је за десну натколеницу са предње и задње стране десне ноге. Он је био пуштен све време боравка на "Лиду". Трчао је целом плажом, прескакао пешкире и људе. Доста људи је негодовало и опомињало власника пса, али он није реаговао већ се свађао са другим људима. Чак га је опоменуо и спасилац на плажи, али власник пса га није послушао - појашњава узнемирена мајка.

Случај пријављен полицији

Како даље објашњава, власник пса имао је око 40-45 година.

- С обзиром на то да је моје дете напао пас, одмах смо се спаковали и кренули код лекара. Након силаска са моста срели смо тог власника пса и његовог оца који нам се извињавао и понудио нам превоз. Након уједа пса неко је позвао и полицију, претпостављам спасилац, а ја сам одвела дете на превијање - наставља мајка.

- Он ће и сутра доћи. Може још горе зло да се деси!

Девојчица је прегледана на Институту за мајку и дете.

Мајка наводи да је веома захвална свима који су се нашли на плажи у том тренутку и помогли њеној ћерки да што пре стигне до болнице. На сву срећу, девојчица је сада боље, али мајка апелује на грађане да се чувају, али и додаје да је за овакво понашање власника неопходна казна.

- Под хитно треба увести казне за овако неодговорно понашање власника паса на Лиду. Јасно је истакнуто да се држе на повоцу, али су сви без истог. А казне нема. Он ће и сутра опет доћи и исто, ако не још горе зло може да се деси - поручује она.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: