Хрватска певачица је у недељу вече приведена на нашој граници, преноси "Блиц". После обављеног разговора са надлежнима, СЕверини је дозвољен улазак у Србију, али се она она својом вољом вратила у Хрватску.

Северина је избегла забрану уласка, али неке њене колеге нису успеле. Међу њима је певачица Селма Бајрами.

 

 

Јавност се изненадила када је на једном свом наступу показала двоглавог орла. 

Такође и Садику Хасановићу, финалисти "Звезда Гранда" забрањен је улаз у Србију јер је на снимку певао песме националистичког карактера.

Хасановић је истакао да је тада имао само 12, 13 година и да није разумевао поруку мржње коју носе: 

- Имао сам само 12,13 година, нисам размишљао да она носи поруку мржње према икоме. Био сам клинац- правдао се тада Хасановић.

 

 

Ипак ту није крај изненађењима са његове стране. После забране, он није покушао да уђе у Србију већ у његов Нови Пазар. 

Осим њих и певачици Јадранки Барјатаревић је забрањен улазк у Србију.

Током једне прославе у Црној Гори јасно изменила текст песме, те уместо "Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине", певала "Не може нам нико ништа јачи смо од Србије".

Фото: Antonio Ahel/ATAImages

 

Подсетимо, Северина је на дочеку 2024. године у Црној Гори у Котору на тргу отпевала нумеру "Иванова корита" и поручила им: "Не дајте Црну Гору".

После тога се огласила ћерка Мериме Његомир која је својом изјавом привукла велику пажњу. 

Љубица је тада објаснила певачици да није отпевала никакву црногорску песму, већ велики хит њене мајке чији је аутор један Србин.

- Пева песму моје маме, српске певачице, коју је написао и компоновао Србин - написала је најпре Љубица.

 

 

- Осећам потребу да објасним следеће - певачица из Хрватске на наступу у Црној Гори пева песму која је настала у Србији позивајући на мржњу према тој држави. Покушај заваде и подстрекивања лошег међу народима. Порекло моје маме или било кога није тема. Ја волим Црну Гору. Нека пева ко шта хоће! - написала је ћерка Мериме Његомир.

БОНУС ВИДЕО: