Математичар Рајан Гарибалди је једном приликом у разговору за WIRED открио грешку коју многи раде када играју лото, тачније да бирање непопуларних бројева, као и куповина карата у местима у којима се листићи најмање продају - повећавају шансе.

Имате једну према 300 милиона шанси да освојите лутрију, а иако то можда звучи немогуће, математичар тврди како је то изводљиво.

Он је објаснио једну колосалну грешку која вас може спречити да зарадите милионе - бирате своје "срећне" датуме за игру, што већина људи ради.

Фото: Јутјуб принтскрин/WIRED

 

 

- Други савет би могао бити да ако погледате листић на ком бирате бројеве, немојте изабрати само једну колону бројева на тој листи, на пример, јер ће неки људи то учинити - рекао је Гарибалди за WIRED.

Американци годишње троше скоро 100 милијарди долара на државне лутрије, надајући се да ће погодити суму која ће променити живот, али обично одлазе празних руку. Највећи национални "powerball" био је 2016. када је пот достигао невероватних 1,586 милијарди долара подељених између три тикета из Калифорније, Флориде и Тенесија.

Он је за WIRED рекао да би бирање узастопних бројева могло бити добар потез, јер је помогло Ричарду Лустигу да четири пута победи на локалној лутрији на Флориди за 1.038.499,92 долара. Лустинг, који је преминуо 2018. године, раније је рекао да је реинвестирао добитке у куповину више лутријских листића, користио је ручно биране секвенцијалне бројеве и стално користио исте бројеве.

Још један савет када играте лутрију је да уплаћујете на местима која продају најмање тикета.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: