Неки астролошки догађаји имају посебна имена, а предстојеће помрачење Месеца назива се и "помрачење црног лабуда". Крајње је непредвидиво, јер су повезана са „експлозијом“ снажних осећања која вас могу натерати да донесете одлуку које сте се плашили.

Помрачења Месеца су периоди највеће концентрације енергије, која се најчешће потискује. Склони смо сузбијању негативних емоција и бежању од својих страхова. Због тога долази до сукоба током помрачења: људи се суочавају са оним што не желе да виде.

Предстојеће помрачење Месеца донец́е „кармичко искупљење“.

Биће прилике да се суочите са својим страховима и превазиђете их, захваљујући Северном лунарном чвору у Овну. Посебно Лавови ће бити на удару, те ће морати да донесу важне животне одлуке, али након тога за њих почиње прелеп период.

Месец у Рибама ће вам помоћи да схватите своје недостатке: пажљиво запишите све снове који вам долазе. Савет да слушате интуицију биће релевантан чак и за најрационалније људе.

Месец, планета емоција, Марс, планета акције, Сатурн, планета ограничења, и Нептун, планета илузија, биће под јаким утицајем водених знакова зодијака. Чак и импулсивни Марс неће моћи да делује у свом уобичајеном стилу. Све астролошке позиције сугеришу да ће наша ирационална страна привремено постати доминантна.

Како преживети најтежи дан у години?

Вреди напустити оштру критику. Строги морални кодекс је добар за сваког човека, али нема смисла стварати додатну напетост када ће громови и муње већ бити у ваздуху!

Будите радознали. Енергија водених знакова је прилично контрадикторна. С једне стране, они имају довољно мудрости да разумеју свет око себе и себе. С друге стране, имају тенденцију да се понашају мало детињасто у различитим ситуацијама. Радозналост је оно што омогућава воденим знацима зодијака да науче о овом свету. Пошто ће током помрачења Месеца у септембру 2024. доминирати енергија воде, вреди испробати њихове методе разумевања света.

Стално водите унутрашњи дијалог са собом. Унутрашњи дијалог ће вам помоћи да не полудите у циклусу догађаја који се могу десити било којој особи током помрачења црног лабуда. Штавише, комуникација са самим собом ће вас одвести до кармичких лекција које морате научити. Поштујте своја осећања. Не чините ништа што вам се чини као издаја. Ако вам ваше унутрашње ја говори да одустанете од обећавајуће идеје, боље је одустати.

БОНУС ВИДЕО: