Мада многи мисле да је глумац Ирфан Менсур био у браку само са Срном Ланго, његова прва супруга била је Љиљана Перовић, некада најлепша и најпопуларнија манекенка Југославије.

Она је била права фемме фатале, а осим манекенством, којим се успешно бавила од 1970. до 1986. године, постала је и сувласница једне модне куће, а касније је љубав према моди пренела у новинарство.

Фото: АТА имагес

 

 

Причало се да Мирјана Марић и Аца Јоксимовић без ње нису хтели ни да започну ревију, а Титова супруга Јованка Броз ју је обожавала.

Јованка Броз се, наиме, у јавности појављивала искључиво у креацијама Мирјане Марић и Александра Јоксимовића, а славна креаторка је на својим салонским ревијама, које су организоване за веома узак круг људи, увек звала исте манекенке, Љиљану Перовић прву.

Она је имала 23 године када се удала, а Ирфан је имао годину више.

Ирфан и Љиљана у браку су добили сина Филипа, а остали су у добрим опдносима након развода.

- Некада, рецимо, слетим из Париза, на аеродрому ме чека Ирфан, мој тадашњи муж, донесе ми нови кофер, попијемо кафу, па ја настављам за Скопље - причала је она својевремено о свом бившем мужу, пренео је Информер.

- Удала сам се из велике љубави. Била сам заљубљена у Ирфана, а верујем и он у мене, и мало је било разума у нашој одлуци да се венчамо. Били смо млади – он је имао 24, а ја годину мање. Само ми је било важно да будем са њим, ма у ком облику то било. Из тог брака не носим никаква негативна искуства. Ипак, мислим да би нам било боље да смо се неколико година забављали, па тек онда венчали. Били смо незрели и када смо одлучили да уђемо у брак и да се разведемо. Све је било на пречац. Да смо обоје мало спустили лопту, убеђена сам да бисмо и данас били заједно – изјавила је својевремено Љиљана.

Ирфан је делио мишљење са њом и открио зашто је њихов брак морао да пропадне.

- Зато што ни она ни ја нисмо добро разумели шта брак заправо значи. Није ту било никаквог сукоба. Једноставно, обоје смо схватили да би свако од нас требало да крене у живот новим путем, а да ће наш син Филип несметано да расте и уз мене, и уз њу, јер нисмо поставили ограничења у смислу бављења дететом. Делили смо га онако како је Филип хтео - рекао је глумац.

Занимљиво је да Љиљана никада није видела своју лепоту на начин на који су је видели други.

- Никада за себе нисам мислила да сам посебно лепа, не зато што сам скромна или што не видим добро, већ због тога што мислим да је, када је неко већ згодан и има правилне црте лица, све у животу ствар избора - говорила је својевремено.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: