Сада на том месту бораве пси и бескућници, а комшије су испричале како је дружење у том кафићу било светски и незаборавно. 

- Није безвезе постављен овај назив "Естрада", ово је култно место, везано је за естраду. Овде смо волели сви као тинејџери да се окупљамо. Гледали смо шта се то дешава унутра, ко све седи, ко долази. Ми клинци, а они велике звезде, свима нам је било занимљиво да их видимо. Виђала су се овде велика имена: Тифа, Брега, Дино Мерлин, углавном екипа поп музике. Долазио је и Здравко Чолић ', говори један комшија.

Фото: АТА имагес

 

Постоји прича како је рокера Милића Вукашиновића жена у том локалу ухватила у превари: 

- Милић Вукашиновић је био највећи заводник, једном му је и жена упала у локал док се он ваћарио са неким женама, хаос је био, причало се данима о томе, па ево ја се тога и даље сећам. Има једна анегдота и за Даворина Поповића. Он је волео коју да попије, и причао је како се враћао одавде и зауставила га је полиција. Питали су га да ли је пио, он рекао да јесте, како да није кад иде из "Естраде". Они су му рекли да ли зна да то не сме да ради кад вози и да могу да му одузму дозволу на шта им је он рекао да то слободно могу да ураде, може он и пешке да се врати у "Естраду". Ма знате, кад дође фајронт па крену да излазе одавде, да су тад постојали телефони са камерама свашта би се видело и чуло. Међутим, кад видим ово овако жао ми је, није да овде нема где да се оде, али је греота што је ово место у овом стању. Сад је ово општина преузела као што можете да видите због ових трака, а донедавно су овде живели бескућници и пси луталице, ломили су стакла, језиво је то било. Језа и туга ме обузму кад прођем овде и видим ово. Било је то време које се никад неће вратити, али се надам да ће ово ускоро постати бар упола од онога што је било. Општина је најавила да ће ускоро ово место опет имати своју сврху - рекао је мештанин овог места.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

Адо Гегај се присетио лепих тренутака проведених у том локалу: 

- Овде је стварно било зезања много, место где се није причало о бизнису. Ја као млађи колега много сам волео да дођем овде да будем на истом месту где и те велике звезде. Иако они нису били мој жанр, ја сам више народњак, они поп извођачи, био сам много срећан кад сам овде. Знаш оно, ја тек почео а они звезде и ја ту као са њима се дружим. У овом месту смо сви били исти. Мени је била част да седим на месту где су Тифа, Здравко, Брега, Милић Вукашиновић, Хари Мата Хари. Невиђена атмосфера, сви срдачни и расположени, емоције су биле фантастичне. Кад се мало попије сви весели, срећни чашћавају, плаћају. Пун сам финих успомена стварно - причао је певач.

Фото: АТА имагес

 

- Дино Мерлин је био неко кога чим конобари виде на улазу одмах знају да треба кафу да му спреме. То је било увек његово прво пиће, прво попије кафу па све остало. Он је стварно био и остао најобичнији човек, и дан данас кад га сретнем он је један скроман човек. Мој последњи боравак у "Естради" био је 1991. После сам отишао у Немачку, и након тога сам чуо да је ово стало - рекао је певач.

БОНУС ВИДЕО: