Када је отац Фабио утрчао у собу и угледао тела супруге Данијеле на поду и сина Лоренца на кревету, која су била обливена крвљу, окренуо се свом сину Рикарду, који је стајао поред и почео да виче да позове помоћ.

- Видео сам га како се савија преко тела моје мајке и зарио сам му нож у леђа. А онда сам наставио да их убадам, нарочито у пределу врата јер нисам желео да пате - гласило је језиво признање, Рикарда, 17-годишњег починиоца масакра у Милану, који је ужаснуо земљу. Младић је усред ноћи убио мајку, оца и брата.

Након ужаса, истражитељи покушавају да копају по његовом "наизглед нормалном" животу, испитујући пријатељства и могуће знакове девијантности који нису откривени. Полазећи од збуњујућих изјава 17-годишњака у његовој исповести, које је дао у понедељак поподне пред тужиоцима за малолетнике.

Међу стварима које је рекао – чак и ако сам Рикардо то не повезује са троструким убиством – такође се помиње његова "жеља да оде да се бори у Украјини".

У недељу увече у 1:55 Рикардо зове 112. Он каже здравственом раднику дословно: "Мој отац је избо моју мајку и мог брата".

Оператерка пита како су: "Јесу ли живи?" "Не, чак ни мој отац", одговара дечак. "Мртви су, мртви су." У том тренутку оператер пита да ли се "убио". "Не, ја сам га убио."

Телефонски разговор траје неколико минута (постоје три странице транскрипције), оператерка држи дечака на телефону док не стигну прве патроле. Карабињери га проналазе на улици, како седи на огради, са ножем у руци.

У својој исповести каже да је у стварности његов план – о коме је дуго размишљао – био други: "Хтео сам да кажем да је моја мајка убила мог оца и брата Лоренца. Тада бих то рекао ударио сам је ножем".

Карабињери улазе у кућу, пењу се на први спрат (све је снимљено дежурним камерама) и проналазе тела: очево скоро на прагу спаваће собе, мали Лоренцо на кревету, а тело мајке на поду.

Како је раније објављено, Лоренцо, који је 17. августа напунио 12 година, спавао је у кревету, а погођен вишеструким убодима, дечак се пробудио и вриснуо. Његова мајка Данијела, 48, чула је буку из суседне собе, прешла је мали ходник и чим је ушла у собу, добила је убод ножем и срушила се. Коначно, његов отац Фабио, који је у суботу увече прославио свој 51. рођендан чуо је крике и појурио да схвати шта се дешава, видео свог најмлађег сина у локви крви и покушао да му помогне.

Рикардо је имао нож у руци и убио га је.

- Нема разлога. Осећао сам се као страно тело у породици, са пријатељима. Био сам потлачен, осећао сам се сам међу другима - навео је.

(Курир/цорриере)

БОНУС ВИДЕО: