Наиме, на први "луди камен" лидер култне "Рибље чорбе" стао је давних дана са Драганом Ђорђевић.

Добили су сина Бориса, а са њима је живела и Драганина ћерка Тамара, коју је он од старта прихватио као своју.

Никада их нисмо видели у јавности јер је Бора Ђорђевић приватни живот увек вешто скривао.

Фото: П. Милошевић

 

 

Ипак, оно што се зна јесте да Тамара предаје у школи и да му је пре неколико година подарила прво унуче, а Борис, како је чувени музичар једном открио за "Хелло", живи далеко од града, на Руднику.

- Мој син на обронцима Сувобора узгаја жалфију и друго лековито биље, побегао је из ове џунгле и врло добро се осећа на планини. Кад год имам времена, одлазим тамо, а Борис ми се и даље поверава и обраћа ми се са "ћале", "брате". Мислим да то довољно говори колико смо блиски - рекао је Бора једном приликом.

Када су га питали да ли има неку жељу која се није остварила, признао је:

- Постоје ствари за којима жалим, а пре свега што немам више деце.

Бора се пре смрти налазио у болници

За "Блиц" се пре пар дана огласио менаџер групе "Рибља чорба", Бане Обрадовић, који је открио да је Бора тада задржан у болници.

- Бора је у болници, за 24 сата знаћемо све. За сада само имамо информацију да је у питању јаку упала плућа, породица је о свему обавештена - рекао нам је Бане Обрадовић, менаџер групе.

Биографија Боре Чорбе

Борисав Бора Ђорђевић, познат и као Бора Чорба (Чачак, 1. новембар 1952) српски је рок музичар и песник. Ђорђевић је главни вокал и текстописац рок групе Рибља чорба од њеног оснивања 1978. године. Пре тога је био члан музичких група Сунцокрет и Рани мраз. Бора Чорба је један од најпознатијих музичара српске и југословенске рок сцене, са великим бројем обожаватеља, као и упечатљива и утицајна јавна личност.

Био је члан бројних чачанских и београдских поп и рок група током 1970-их као што су Заједно, Сунцокрет и Рани мраз (са Ђорђем Балашевићем).

Фото: Новости

 

 

У Београду је уписао В београдску гимназију, потом и Правни факултет. Након две године је схватио да та професија није за њега, па је покушао да упише Факултет драмских уметности у Београду. Пошто није примљен на глуму, уписао је позоришну организацију на ФДУ.

О групи "Рибља Чорба"

Дана 15. августа 1978. основао је групу Рибља чорба, која је постала врло популарна током следећих неколико месеци. Популарност групе се такође почела манифестовати у Борином алкохолизму, што је, заједно са провокативним друштвено-оријентисаним песмама, проузроковало да он постане један од најконтроверзнијих музичара у Југославији. По издању албума „Коза ностра“, 1990. године, био је оптужен за „вређање радничке класе Југославије“, али су оптужбе одбачене.

Приватни живот Боре Чорбе - имао 3 брака

Био је ожењен Драганом Ђорђевић, са којом има сина Бориса, а са њима је живела и Тамара, Драганина кћерка из претходног брака. Борисав и Драгана су се споразумно развели 5. фебруара 2007, а Борисав јој је оставио стан у којем су живели. Драгана Ђорђевић је извршила самоубиство 23. марта 2007.

По други пут се оженио двадесет шест (неки извори кажу двадесет осам) година млађом рудничанком Александром. Венчање је обављено на Руднику, 18. новембра 2009.Александру је упознао током турнеје по САД. Након четири године је и овај брак окончан - пише на "Википедији".

Бора Ђорђевић је неколико година уназад био у срећном браку са Дубравком, с којом је живео у Љубљани у Словенији.

(Еспресо)

БОНУС ВИДЕО: