РХМЗ најавио да ће у Србији у петак бити променљиво облачно, ујутру само понегде у Бачкој и Банату са краткотрајном кишом, а после подне и увече у свим пределима нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином. Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, дуваће слаб до умерен ветар, југозападни и западни, у кошавском подручју слаб и умерен југоисточни који ће на југу Баната повремено бити и јак.

Најнижа температура ће се кретати од 13 степени у Пожеги до 23 степена у Вршцу, а највиша дневна од 29 до 34 степена. У Београду ће сутра бити променљиво облачно, пре подне са дужим сунчаним интервалима, а после подне и увече нестабилно са краткотрајним локалним пљусковима и грмљавином. Дуваће слаб и умерен југоисточни ветар, а дневна температура ће се кретати од 22 до 32 степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, у суботу ће бити претежно сунчано, а променљиво облачно са локалним пљусковима биће још понегде у Банату, на истоку земље и у брдско-планинским пределима. У недељу се очекује претежно сунчано и поново веома топло време, са температурама од 30 до 35 степени.

Следеће седмице биће променљиво и нестабилно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. У недељу и понедељак у Војводини, Подунављу и Поморављу дуваће умерен и јак, на југу Баната и олујни југоисточни ветар, односно кошава.

БОНУС ВИДЕО: