Тумачењем снова се бави онеироманција која датира јос из древног Вавилона, али код сањања мртваца-покојника у сну значење се веома разликује - од обичне промене времена, жалости што је нека особа отишла и стварних правих порука које вам појављивање мртваца у сну доноси.

Речи које је изговорила мртва особа треба схватити дословно чак иако се оне чине необичним. На пример, може тражити да донесете неки предмет на гробље. Може тражити да јој донесете нешто што јој недостаје на оном свету на пример со. Понекад прави смисао таквих поступака можете добити касније након што испуните његову вољу.

Сањање мртваца - у сну прилично је честа појава међу људима, може се чак и тумачити и као да се ништа није догодило, а можда ћете чак и почети размишљати да његова смрт није стварна.

Сањати мртваца који разговара са вама или вам гестовима указује на нешто - знак упозорења. Упозорава вас на неке ситуације које долазе или на неповољност ситуације у којој се налазите. Такође, може указивати на то да сте у свом животу окружени негативном енергијом и да морате да се макнете из ситуације у вашем животу. Може симболизивати губитак материјалних ствари.

Сањање мртваца који је (поново) жив - Не би требало да схватате као негативан знак. Обично таква сањања укључују бројне знакове и симболе. Догађаји из снова се врло често одвијају у просторију или познатој соби,кући. У овом случају, снови саветују да не обраћате много пажње на детаље, сви они указују на то да још увек нисте успели да прихватите губитак.

Сањати мртваца који су били успешни у животу - Виђење мртвих људи који су били прилично поштовани док су били живи, симбол је великог успеха и среће.

Фото: Профимедиа

 

Ако сте у сну видели живу особу да је мртва - Има два тумачења. Такав сан је може бити пример заплета који треба тумачити уназад. Особа коју сте видели мртву биће прилично успешна. Осим тога, његова добробит може бити некако повезана са вама. Друго, је ако особу која је жива видите као мртвог човека то може да симболизује ваша лоша осећања према њој, превише јој завидите и желите јој лоше. Ако мртвац каже да је жив у вашем сну, можете чекати неке вести.

Сањати да је неко из породице мртав тј. умро - Може значити добре вести, велику промену у животу или добро здравље.

Сањати мноштво покојника који вас окружују у сну - То значи да ћете морати да се суочите са бројним невољама и проблемима или ћете бити окружени људима који вас неће волети.

Сањати мртваце чија тела односи вода или се удаљавају од вас - Ово показује да ће се ваши проблеми повући или се решити сами.

Сањати мртваца у ковчегу - То је знак да би требало да се побринете за своју сигурност. Књиге снова препоручују одлагање одговорних послова за боља времена: тренутно је мало вероватно да ће се постићи успешни резултати.

Фото: А.Станковић

 

Мртву особу пратите у непознатом правцу или у сну прихватите његову понуду - Овај сан је упозорење на опасност коју можете избећи ако будете опрезни и предузмете мере.

Сањати себе као мртваца у ковчегу - Значи да ћете у животу имати неке препреке које ће спречити испуњење ваших планова.

Сањати да носите ковчег са мртвацем - Обећава вам финансијску добит.

Сањати да покопавате ковчег са мртвацем - Значи да покушавате да заборавите неки догађај, али за сада нисте баш успешни.

Сањати да откопавате ковчег са мртвацем - Повезује се са откривањем неких тајни.

Сањати да покопавате свог пријатеља мртвог у ковчегу - Обећава успех у каријери или личном животу. Овај сан за младе може значити скори брак.

Сањати да мртвац плаче у ковчегу - Свађа вас чека.

Сањати да вам мртвац у сну даје паре - Овај сан се традиционално сматра да је знак материјалне добити и успех у животу.

Сањати да вам је новац дао покојник који је био врло близак - То значи да покушава да помогне, а то може бити не само финансијска сфера.

Фото: Профимедиа

 

Сањати да вам је мртвак новац дао десном руком - Добитак на лутрији може вас чекати.

Сањати да вам је мртвак дао новац левом руком - Ово обећава наследство или финансијску подршку особе на власти.

Сањати да вам је покојник дао цвеће и позвао вас - обратите пажњу на то ко је покојник:

  • покојни брат или отац – благостање
  • покојни бивши супруг – судбоносни састанак
  • блиска женска – упозорење
  • непозната особа – промена времена

Сањати да сте пољубили мртваца – То може значити да осећате кривицу према покојнику, можда сте га некако повредили или нисте изговорили речи које је требало да чује од вас.

Сањати ваше покојне родитеље да су срећни и живи - Значи да одобравају ваше поступке или изборе.

Такви снови нажалост најчешће представљају ноћну мору све док особа сама не дешифрује и прихвати одлазак особе која је својом вољом напустила свет.

(Србијаданас)

БОНУС ВИДЕО: