- Када изјављујете саучешће не будите плитки, немојте говорити 'Прими моје саучешће', па онда 'шта је то било, шта се десило'. Приђеш човеку и кажеш му 'Христос васкрсе'. Тако се изјављује саучешће. Запитаће се и овај и рећи, 'шта ми рече сад овај, зашто Христос Васкрсе'. Али схватиће, те речи ће му се открити кад буде требало - рекао је отац Предраг.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб Oтац Предраг Поповић

 

 

Отац сматра да се на тај начин изражава много већа емпатија, те да су то заправо праве речи утехе. Наиме, отац Предраг се дотакао ове осетљиве теме на својој Фејсбук страници, а испод објаве су се ређали бројни коментари захвалости. Сви су се сложили да уопште нису чули до сада за овакав приступ ожалошћеним особама.

- Питаће вас тај коме тако изјавите саучешће 'зашто си ми то рекао', а ти ћеш онда рећи: 'Зато што сам ти рекао да ти је отац жив, или мајка, брат, дете, ко ти је већ умро. И ако је Он васкрснуо и они ће васкрснути. Ја сам ти донео најрадоснију вест - да није умро него да је већ у будућности и чека тебе. Да се надаш и свом васкрсењу и поновном сусрету са њим - поручио је отац Предраг.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: