Њену каријеру поред освајања Гренд слем титуле обележила је и љубавна веза са Доналдом Трампом.

Ових дана тенис везујемо за дешавања у Њујорку, а током 80-их и 90-их Габријела Сабатини је била често виђено лице на тениским теренима.

Увек је била близу врха - обезбедила је четири полуфинала отвореног првенства Аустралије, потом пет полуфинала Ролан Гароса и финале Вимблдона. Ипак, њен највећи успех је освајање јединог трофеја у каријери - те 1990.

Сабатини је славила у финалу УС Опена.

 

 

Остаће упамћена и као освајачица сребрне медаље на Олимпијским играма 1988, а годину дана касније стигла је и до свог најбољег пласмана у каријери - треће месето на свету.

 

 

 

 

Победом у Њујорку добила је значајно место у историји тениса, а само неколико месеци после тога у јавности се појавила вест о вези са Доналдом Трампом.

Наводно, Сабатини је имала свега 19 година када се забављала са бившим председником САД, док је Трамп тада имао 43. То је било у периоду пре него што се оженио другом супругом, глумицом Марлом Мејплс.

Фото: Профимедиа

 

Сабатини је сада у романтичном односу са колегом из домовине. Реч је од 18 година млађем Хуану Мартину Дел Потру.

 

 

Аргентинац је такође одвојио УС опен, али 2009. године. Заједничка љубав према истом спорту их је спојила, а свој однос поносно деле и на друштвеним мрежама.

Фото: Профимедиа

 

Хуан Мартил Дел Потро се такође раније пензионисао због бројних повреда. Освојио је две олимпијске медаље, једну бронзану 2012. и сребрну 2016. Вероватно ћемо га памтити по мечевима на Играма, с обзиром на то да је на оба турнира поразио Новака Ђоковића, али и поред тога, Србин има значајно бољу скор у победама (16:4).

 

 

Сабатини се пензионисала 1996. са свега 26 година, а разлог је била повреда. Аргентинка није дозволила да је то одвоји од терена и даље активно посећује турнире попут Рима, Ус Опена, Вимблдона...

Ове године учествовала је и на егзибиционом турниру у Њујорку.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо)