Осумњичени Коста К. (45), држављанин Црне Горе Милош К. (26), Небојша С. (47) и Миодраг П. (46) на саслушању су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да свој четворици осумњичених одреди притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело, а Милошу К. и због опасности од бекства. Наредбом о спровођењу истраге Кости К. и Милошу К. се на терет ставља кривично дело Недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву, а Небојши С. и Миодрагу П. по једно кривично дело Недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Постоје основи сумње да су Коста К. и Милош К, по претходно постигнутом договору, у аутомобилу марке "Ауди", у касети возила наспрам сувозачевог седишта носили пиштољ марке "ЦЗ 99", са оквиром у којем се налазило 15 комада метака.

Поменутим возилом су се 6. септембра 2024. године око 17 часова довезли до једног угоститељског објекта на Новом Београду, када су претресом возила полицијски службеници ИЈ 92 пронашли наведени пиштољ.

Небојша С. је за појасом носио пиштољ марке "Wалтхер", са једним метком у лежишту цеви и оквиром са 14 комада метака, док је Миодраг П. за појасом носио пиштољ "Wалтхер" са једним метком у лежишту цеви и оквиром са седам комада метака.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: