Јако наоблачење са запада региона данас ће најпре захватити Војводину, западну и југозападну Србију, после подне и увече условлјавајући количину падавина која ће местимично бити већа од 20 л/м2 за 12 х, а у пограничном делу са Хрватском, БиХ и Црном Гором локално и преко 30 л/м2 за 12 х, стоји у упозорењу РХМЗ.

Облачност ће додатно појачати сутра (10.09.) па ће на истоку и југоистоку Србије (нарочито у Зајечарском, Нишавском, Пиротском, Топличком, Јабланичком и Пчињском округу, као и на подручју Косова и Метохије) условити обилне падавине до среде (11.09.) пре подне уз просечну количину од 30 до 60 /м2 за 24 х, а на југоистоку локално и више од 100 л/м2 за 24 - 36 х.

Упозорење на олујни ветар

На снази је и упозорење за олујни ветар који ће дувати у Подунављу, Браничеву, Банату, али и у Београду.

У кошавском подручју данас ће дувати умерен и јак југоисточни ветар, који ће у Подунавлју, Браничеву и на југу Баната имати ударе олујне јачине око 25 м/с, а на подручју Београда од 12 до 14 м/с.

Истовремено са запада региона појачање облачности, која ће почети да условлјава кишу и локалне плјускове са грмлјавином уз пад температуре, а интензивније падавине очекују се од вечерас до среде пре подне.

Попаљени метеоаларми

У целој Србији данас је на снази жути метеоаларм због пљускова и грмљавине.

Ипак, у Банату је на снази наранџасто упозорење због олујног ветра.

 

БОНУС ВИДЕО