У Вишем суду у Београду данас се наставља суђење родитељима дечака који је прошле године извршио стравичан злочин у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару. Данас је планирано сведочење ДНК вештака и сведока стрељане, док је наредно рочиште заказано за четири дана касније

На претходном рочишту, испитана су два полицијска службеника који су вршили претрес стана окривљених након злочина у школи. Они су детаљно описали шта су затекли приликом уласка у стан, укључујући позицију сефа, начин заштите, локацију оружја и друге релевантне детаље.

Отац дечака је оптужен за тешко дело против опште сигурности, док мајка малолетника има оптужбу због пронађеног ДНК-а на једној од чаура. Обоје негирају кривицу за дела за која се терете.

Подсетимо, ученик ОШ ''Владислав Рибникар'', 3. маја усмртио је деветоро својих вршњака и чувара школе. Он је тог јутра с намером да изврши масакр закаснио у школу и час историје, а онда са два очева пиштоља и пуним ранцем молотовљевих коктела ушао на улазна врата школе и запуцао. Усмртио је најпре чувара и две девојчице које су дежурале, а онда ушао у кабинет за историју где је његово одељење имало час и испалио рафал. Том приликом је усмртио још шесторо вршњака, док је још троје и наставицу историје тешко ранио. Дванаест дана касније, још једна девојчица је нажалост, подлегла повредама.

БОНУС ВИДЕО