Јелена Мандић је освојила пажњу својом лепотом када је била изабрана за прву пратиљу Мис Србије и Црне Горе 2004. године. Следеће године, представљала је земљу на такмичењу Мис Универсе у Бангкоку, главном граду Тајланда.

 

 

Захваљујући остварењу очекивања своје менторке Весне да Винче, Јелена је добила стипендију за постдипломске студије на чувеном факултету Церам у Кану, Француској. Након завршених магистарских студија на Мегатренду у области туризма, одлучила се за усавршавање на Азурној обали, преноси Задовољна.

Данас ради као агент за некретнине и такође је покренула свој бренд "Уриелл", креирајући уникатан накит од специјалног стакла. Остваривање ове страсти захтевало је упорност и напор. Јелена је открила како изгледа живот Српкиње на Азурној обали и упоредила Кан са Београдом.

- Оба града су ми једнако важна. Кан је знатно мањи од Београда, а будући да живим у самом срцу Кана, готово да и не користим аутомобил, осим када посетим Монако, Антиб, Сен Тропе или неко друго место у околини. Већину активности обављам пешке, што ми омогућава и да се рекреативно бавим, започиње своју причу Јелена за Задовољну.

У окружењу сјаја и гламура Холивудске елите на црвеном тепиху, Јелена је доживела незаборавно искуство упознавања са елитом света филма, моде и уметности током Канског филмског фестивала. Како истиче, ово искуство представљало је прилику да се сусретне с људима чија имена су до тада била резервисана за новинске чланке и телевизијске емисије, с обзиром на то да тада социјалне мреже нису играле толику улогу у повезивању с јавним личностима као данас.