Не постоји дете које у току детињства није имало своју касицу прасицу, а сав новац који се тада сакупљао, ишао је баш у њу. 

И данас је то традиција, те у многим продавницама можемо наћи касицу прасицу. Ипак, вероватно је да сте се запитали због чега је баш овог облика, боје и какве везе има прасе са чувањем новца. 

Розе касица прасица је временски симбол детињства и финансијске писмености. Без обзира на бројне варијације које су данас доступне, класична розе касица прасица остаје један од најомиљенијих и најпопуларнијих избора за подучавање деце о вредности штедње од најранијег узраста.

Фото: Профимедиа

 

Она има посебно место у срцима многих, симболизујући не само чин штедње новца, већ и служећи као рана лекција о финансијској одговорности. Њен иконични дизајн и весела боја чине је привлачним избором за децу, а њена популарност је издржала тест времена.

Упознавање деце са концептом штедње новца кроз употребу розе касице не само да преноси драгоцено финансијско знање, већ и усађује осећај дисциплине и постављања циљева од најранијег узраста. Чин депоновања новчића или новчаница на овај начин омогућава деци да визуелно прате своју штедњу, подстичући осећај постигнућа док гледају како им штедња расте.

БОНУС ВИДЕО: