Певач Стеван Анђелковић велику популарност стекао је у првој сезони музичког такмичења "Звезде Гранда" и тада је важио за миљеника и великог фаворита.

 

 

Стеван тврди да је са првом поставом „Звезда Гранда“ доживео много згода и незгода, а једну са Дарком Филиповићем памтиће до краја живота.

Како је истакао, био је најмлађи и најрасејанији певач у постави која је током великих турнеја живела на точковима.

Ипак, повратак са једне америчке турнеје остао му је и дан данас у сећању.

- Америчка турнеја се завршила и ми смо из Чикага путовали за Београд, са тим што смо преседали у Паризу. Како је мој колега Дарко Филиповић имао много ручног пртљага, замолио ме је да му унесем у авион једну торбицу. И ја сам пристао. А, иначе, важим за најрасејанијег у екипи. Унео сам торбицу у авион, сместио у касету и сео. По слетању на париски аеродром, имали смо мало времена за преседање у авион за Београд, па смо истрчали у журби. Када смо улазили у авион пита ме Дарко: „Где је моја торбица?“, тек тада сам схватио да сам је оставио у претходном авиону– присетио се Стеван и наставио:

 

 

- Кажем ја њему: „Јој, ја сам је заборавио!“, а он ће на то: „Ма, да добра ти је шала, дај ми торбицу!“ Објаснио сам му да сам је стварно заборавио и да се не шалим. Онда је он најпре пребледео, па је почео да виче на мене како сам успео да оставим торбицу. Ја сам му на то одговорио: „Па, нисам ти ја крив што си дао торбицу мени, кад већ знаш какав сам!“. Када смо стигли у Београд, он је позвао аеродром у Паризу, нашли су му торбицу и послали. На крају, се све добро завршило.

Курир / Гранд