Супруга покојног Маринка Роквића, Славица Роквић, већ годинама за своју породицу припрема укусну зимницу у којој уживају сви. Њен шпајз почеком зиме буде препун укусних пикантерија од воћа и поврћа у којем се ужива током дуге и хладне зиме.

Фото: АТА имагес/Г. Г.

 

Славица је позната као изузетна домаћица и жена које сваки тренутак слободног времена користи да уради нешто корисно и лепо. Она ужива у припреми зимнице, а многе рецепте наследила је од своје мајке.

 

 

Један од њих поделила је са својм пратиоцима на друштвеним мрежама. У питању је чувени пинђур, а како га она спрема погледајте у наставку.

Потребно је:

  • 6 кг црвеног парадајза
  • 6 кг патлиџана
  • сецкане печене паприке, отприлике
  • со, шећер и сирћетна киселина по укусу
  • сецкани бели лук, отприлике
  • 1 л уља

 

 

Припрема:

- Парадајз и патлиџан испећи, ољусштити, исећи и сипати у шерпу да се упржава. Када је на пола, додати исеђене печене паприке и мешати. Опет мешати до бесвести. У лонце загрејати уље и постепено додавати у смесу да “зацврчи”, па опет мешати. При крају додати со, шећер, есенцију и сецкани бели лук. И опет мешати док вам се не укаже дно на шерпи када повућете варјачом.

Сипати у вруће тегле када се мало прохлади, па у загрејану рерну неких десетак минута. Искључити рерну и пинђур оставити до јутра у њој - објаснила је Славица у опису видеа који је поделила на Инстаграму.

Еспресо