Алекса Аврамовић био је један од најважнијих играча кошаркашке репрезентације Србије на Олимпијским играма у Паризу, а сада се у интервјуу за "Моцарт спорт" дотакао бројних тема.

Говорио је Алекса о репрезентацији, али и Светиславу Пешићу.

- Поновили смо огроман успех, сада смо већ репрезентација која када се појави на неком великом такмичењу одмах претендује на медаљу. То није био случај претходних година, али ово је само показатељ како је селектор Кари Пешић све то поставио са људима из Савеза. Сви су одрадили фантастичан посао и у овом циклусу смо од три такмичења извукли две медаље. Да ли је могло боље? Увек може. Ипак, да нас је неко питао да ли бисмо прихватили ово? Сви знамо одговор. Лето је било за памћење и никада нећу моћи да заборавим два најбоља момента у мојој каријери, Филипине и Олимпијске игре. Надам се да ћемо наставити са успесима који радују читаву нацију - почео је причу Аврамовић, а затим јасно рекао шта мисли о одласку Пешића са клупе репрезентације:

Фото: Профимедиа

 

 

- Треба да се чујем са њим. Не желим да поверујем да се то десило. Не ја, него сви играчи! Он зна колико значи нама играчима, а и колико ми значимо њему. Направио нас је бољим кошаркашима, милина је сарађивати са њим. Зна он све шта мислим о њему. Не само о њему него и о Драгану Тарлаћу, жао ми је што одлази јер је он био идеалан човек за ту позицију директора. Желим му срећу у Бајерну, великој организацији. Њега красти велика врлина, смиреност. Јако је смирен и то је његова карактеристика која је мени у глави када помислим на њега. Са свима је направљена породична атмосфера јер када год стигне обавештење да се окупљамо, осети се позитивна енергија. Сви једва чекамо да се скупимо и дружимо. Вратили смо тај легендарни култ, а за то је заслужан тренер и наравно играчи јер сви осећамо љубав према држави

Алекса је потом и додао:

Фото: Игор Маринковић

 

 

- Надам се да ће остати селектор... Мислим... Он све зна!

Открио је потом Аврамовић и један детаљ са Олимпијских игара који се десио после пораза од Сједињених Америчких Држава.

- Детаљ један који памтим после пораза од Америке је баш битан. Ми у свлачионици и знамо да имамо рано утакмицу са Немцима и ту се показује величина тренера. Улази Кари у свлачионицу и одмах каже Богдану: "Молим те спреми екипу да брзо дође до хотела, јер играмо сутра за медаљу". Ту се види његова спремност, он је заправо све време био спреман да ми освојимо медаљу без обзира што је био тежак пораз против Американаца. Он је све имао испланирано до детаља - рекао је Алекса, па наставио у истом ритму:

Фото: Профимедиа

 

 

- Тешко је било спавати то вече, неки нису ни заспали читаве ноћи, врте ти се у глави ситуације. Није било туговања са моје стране, било је пре свега тешко опоравити тело. Нисам имао снаге када је почео меч са Немачком, три минута нисам могао да пробијем тај зид, али када смо то успели... Све је ишло перфектно. Онда одједном схватамо да је један сат по подне и да имамо цео дан до доделе медаља.

Говорио је Аврамовић и о чувеном слављу после освајања бронзе, те је открио тајну из Париза - за чувено славље задужен је био Никола Милутинов.

Фото: АТА имагес/Ф. С.

 

 

- Не знам ко је то организовао, али мислим да је све дело Николе Милутинова. Свима су дошли пријатељи, породица јер је Париз близу за разлику од Маниле иако је и тамо било доста наших људи. Све је било прелепо и за памћење - закључио је Алекса.

(Моцарт спорт)

БОНУС ВИДЕО: